Семінар заступників директорів ПТНЗ з навчально – виробничої роботи

28 травня на базі Вищого професійного училища суднобудування відбувся семінар заступників директорів ПТНЗ з навчально – виробничої роботи “Аналіз уроків професійно-практичної підготовки в системі контролю за навчально – виробничим процесом”

Програма семінару

09:30-09:55 – реєстрація учасників заходу

09:55-10:15 – презентація навчального закладу

 Глазачев Ю.Б., директор Вищого професійного училища суднобудування.

10:15-10:45 – закінчення 2013-2014 навчального року та підготовка до нового 2014-2015 навчального року

 Кудря С.О. головний спеціаліст відділу координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти управління по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації 

10:45-11:15 – види аналізу уроку та його роль у професійному зростанні педагога

Миронова І.О. заступник директора ДНЗ “Миколаївське ВПУ технологій та дизайну”

11:15-11:55 – відвідування уроку виробничого навчання (вступний інструктаж).Аналіз уроку виробничого навчання

Кальянова Л.А. методист ВПУС, Лазько В.Г. психолог ВПУС , Барановська Т.В. заступник директора НПАЛ, Кедровська Н.В. заступник директора Березнегуватський ПЛ 

11:55-12:30 – обговорення зробленого аналізу учасників семінару. Державна кваліфікаційна атестація випускників ПТНЗ

Шаповалова Н.В. директор НМЦ ПТО у Миколаївській області

12:30-12:45 – перерва

12:45-13:30 – підготовка документів до атестації навчальних закладів. Вимоги до складання комплексних кваліфікаційних завдань, робочих навчальних планів.

Шаповалова Н.В. директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, Комісарова Л.О. заступник директора комунального закладу “Центр фінансового статистичного моніторингу, матеріально технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Миколаївської обласної ради”

13:30-14:00 – підведення підсумків роботи семінару

Павловська Н.І. методист НМЦ ПТО у Миколаївській області

Для учасників обласного семінару майстром виробничого навчання електрогазозварників Дружинським А.І. було проведено урок виробничого навчання (вступний інструктаж).

Методист училища Кальянова Л.А. та практичний психолог училища Лазько В.Г. для учасників семінару зробили аналіз вступного інструктажу (загальний аналіз та психолого-педагогічний аналіз уроку)

Урок було проведено в класі для вступного інструктажу з професії «електрогазозварник», який знаходиться в навчальних майстернях училища. Кабінет обладнано стендами, макетами, натуральними зразками, створеними учнями училища. В кабінеті є ноутбук, мультимедійний проектор, проведено мережу Internet.

Учасники обласного семінару працювали в кабінеті інноваційних технологій нашого училища і дивилися урок, який проводив Дружинський А.І. за допомогою відеозв’язку.