Науково-практична конференція по роботі зі здібною молоддю

04-05 червня 2014р. на базі Вознесенського професійного ліцею відбулася  науково-практична конференція  по роботі зі здібною молоддю професійно- технічних навчальних закладів «Підтримка творчого потенціалу учнів у навчально-виховному процесі ПТНЗ як засіб формування конкурентоспроможного кваліфікованого робітника».

Створення умов для науково-дослідницької діяльності обдарованих та здібних дітей є умовою успішного розвитку особистості. Здійснення наступності у вирішенні цього питання стане запорукою підготовки учнів до організації пізнавальної діяльності дослідницького характеру.

Питання  оволодіння навчально-дослідницькими уміннями, дослідження об’єктів з використанням освітнього простору-були предметом обговорення зустрічі.

Науково- практична  конференція проводилась  протягом  двох днів.

У конференції     взяла участь найкраща учениця нашого училища, переможниця IІ-го етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської і студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка,училищних олімпіад і конкурсів Литвинчук Ірина з дослідницьким проектом «Прикметникові утворення з формантами –лий, -олий»(українська мова).

Ірина  працювала над проектом  під керівництвом  викладача української мови і літератури Ірини Вікторівни Горячевої. У ході конференції наша учениця, що презентувала власний дослідницький проект,  показала гарні вміння  колективної співпраці викладач учень при створенні проектів,високий рівень компетентності з дисципліни, володіння різноманітними підходами та методами роботи  з досліджуваним матеріалом.

Отож, повернулася Ірина  із позитивними враженнями, багатим досвідом та новими друзями.

« …своєчасно знайти, виховати й розвинути задатки і здібності у своїх вихованців, своєчасно розпізнати в кожному його покликання – це завдання стає тепер найголовнішим у системі навчально-виховного процесу»

                                                                                     В.О. Сухомлинський