Науково-практичний семінар для викладачів іноземних мов ПТНЗ

24 червня 2014 року Інститут професійно-технічної освіти Національної Академії педагогічних наук України проводив науково-практичний семінар для викладачів іноземних мов професійно-технічних навчальних закладів України на тему: «Професійна спрямованість вивчення іноземних мов у професійно-технічних навчальних закладах».

На семінарі презентували та обмінювались досвідом викладання іноземної мови за професійним спрямуванням в закладах ПТО, ознайомили з діяльністю міжнародних культурно-освітніх центрів в Україні, ресурсними базами, та  перспективами для викладачів ПТНЗ.

Викладачі прослухали доповіді: Джері Макінтоша,  Регіонального менеджера освітніх програм Британської Ради в Україні – «Професійний розвиток викладачів англійської мови в ПТНЗ України»;

Вальтера Деге, керівника відділу педагогічної кооперації з німецької мови Goethe Institut в Україні – «Співробітництво в галузі викладання німецької мови »;

Віржіні Вільшанж  Аташе,  з питань співробітництва в галузі французької мови відділу культури та співробітництва Посольства Франції «Співробітництво в галузі викладання французької мови »;

Борщ Юлія Олександрівна, голова обласної секції викладачів іноземних мов професійно-технічних навчальних закладів, викладач англійської мови Вищого професійного училища суднобудування, вищої категорії, представляла місто Миколаїв з доповіддю «Створення та використання навчальних посібників,  як засіб формування позитивної мотивації навчання при вивченні іноземної мови зa професійним спрямуванням» та презентувала авторський посібник : «Іноземна мова за професійним спрямуванням для електрогазозварників, електрозварників на автоматичних та напівавтоматичних машинах».

 

У посібнику наведений широкий діапазон професійної лексики, спрямований на розширення словникового запасу та розвиток мовленнєвих навичок у професійному спілкуванні. Містить тексти по зварним технологіям на англійській та українській мовах, а також різноманітні вправи та завдання, націлені на засвоєння матеріалу.    Посібник  може бути використаним для широкого кола осіб, що вдосконалюють свої знання з англійської мови.

Метою створення даного посібника є – якісне оновлення уроків, організація навчальної діяльності учнів,  досягнення взаємозв’язку навчального, розвивального і мотиваційного компонентів.

По завершенню семінару учасникам було вручено сертифікати про участь у науково – практичному семінарі «Професійна спрямованість вивчення іноземних мов у професійно-технічних навчальних закладах»