Урок мужності на тему: «Зростаємо патріотами»

З метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді, спонукання до роздумів про вияви патріотизму і мужності в щоденному житті молодої людини 21 січня 2015 року у Вищому професійному училищі суднобудування  було проведено урок мужності  на тему: «Зростаємо патріотами», який підготували та провели класний керівник групи 121 Борщ Юлія Олександрівна і класний керівник групи 171 Дєнєжко Світлана Анатоліївна.

 Мета: розширити знання учнів про нашу Батьківщину – Україну; виховувати в учнів любов до України, патріотизм, повагу до її захисників – учасників АТО; довести до свідомості учнів, що ми самі відповідаємо за долю нашої держави, що кожен українець повинен мати активну громадянську позицію щодо подій на сході України.

 

 На урок були запрошені заступник директора з виховної роботи Аленіна Світлана Миколаївна і керівник методичної комісії класних керівників Мезінова Ольга Вікторівна.

Учні із цікавістю переглянули презентацію та відеоролики (Так я люблю Україну, Гімн України, Їхав козак за Дунай, Не спи, моя рідна земля, Молитва за Україну,  Хай єднається Захід та Схід,  Ще не вмерла Україна   гімн Євромайдану), читали вірші та афоризми про патріотизм, війну, єдність України.

Вшанували пам’ять про загиблих на Сході хвилиною мовчання.

Закінчили урок словами: «Слава Україні!», «Героям слава!»

Незважаючи на всі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної, багатої та квітучої держави, чистого неба над головою.