Виховна година на тему: «На захисті України»

28 січня 2015 року у Вищому професійному училищі суднобудування (Миколаївської області) у гр. 231 і 291 класними керівниками Балог С. А. та Мезіновою О. В. проведена виховна година на тему «На захисті України».

Учні протягом уроку переглянули соціальні ролики патріотичного спрямування, згадали новітню історію, виконали Гімн України.

Важливим виховним моментом уроку була зустріч з випускником училища Плетюком Олександром, який є учасником АТО та на Сході України боронить цілісність, свободу і незалежність нашої держави. Після закінчення училища Олександр вирішив вступити до лав Збройних сил України. Прийнявши присягу на вірність українському народові, дев’ятнадцятирічний юнак чесно виконував свій військовий обов’язок.

Петлюк О. поділився враженнями від пережитого, адже нелегкий час випав на його долю. Олександр скромна і глибокої душі людина, яка усвідомлює важливість служіння Україні у важкі часи. Відповідаючи на численні запитання учнів, він розповів про своє ставлення до подій та про те, як важливо та почесно бути на варті незалежності держави і народу. Говорив про військові будні зі сльозами на очах, тоді як у залі панувала тиша.

Усі присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів та мирних жителів Сходу країни.

Наприкінці уроку учні висловили подяку і шану бійцям зони АТО, побажання миру і обов’язково, найшвидшого  переможного повернення.