18 лютого 2015 року на базі ВПУС було проведено засідання обласної методичної секції педпрацівників ПТНЗ

18 лютого 2015 року на базі нашого училища Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведене засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій зварювального профілю, з теми «Роль інструкційно-технологічних карт у формуванні знань, умінь та навичок майбутніх кваліфікованих робітників».

Заступник директора з НВР Хиврич М.Є. розповіла учасникам засідання про перспективи та напрямки розвитку училища в сучасних умовах. Директор Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області Шаповалова Н.В. ознайомила присутніх з системою професійно-технічної освіти в державах Європи, з новими нормативними документами щодо організації навчально-виробничого процесу  та підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Методист училища Кальянова Л.А. розкрила питання про систему роботи ВПУС м. Миколаєва щодо використання дидактичного забезпечення на уроках професійної підготовки, а саме: застосування інструкційно-технологічних карт у навчальному процесі як основи технічної грамотності майбутніх кваліфікованих робітників.

Викладач спецтехнології Котляр В.Е. поділився досвідом щодо застосування інструкційно-технологічних карток при виконанні лабораторних та лабораторно-практичних робіт на уроках спецтехнології, викладач Чугунова Т.Ф. – на уроках електротехніки.

Викладач Свінтак О.П. надала методичні рекомендації для виконання курсової роботи молодшими спеціалістами за спеціальністю «Зварювальне виробництво».

Викладач спецтехнології Лихачов С.М. ознайомив учасників секції з досвідом училища виконання дипломних роботи (або творчих робіт, що їх замінюють) з професій «Електрогазозварник» та «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних напівавтоматичних машинах».

Члени обласної секції відвідали та обговорили урок виробничого навчання Гандрабури І.В., майстра виробничого навчання Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва.

З метою реалізації зворотного зв’язку учасники засідання взяли участь у «круглому столі» з обміну досвідом за темою засідання.

Педагогічні працівники відзначили цінність отриманої інформації та прийняли рішення про формування збірника інструкційно-технологічних карт за темами навчальних програм предметів професійної підготовки і виробничого навчання.