Екскурсія в минуле…

Екскурсія в минуле…

     Нині значно посилився інтерес усіх верств суспільства до першовитоків і джерел своєї історії до вивчення історії рідного краю, його звичаїв, традицій і обрядів. Бо, як відомо, любов до рідної землі, до Батьківщини – одне з найсвятіших почуттів, які кожна людина проносить крізь усе своє життя. Тому виховувати у сучасної молоді національну свідомість та дух патріотизму є першочерговим у наш час.

14 травня 2015 року учні  групи №271 разом з майстром виробничого навчання Зайцевим С.Ю. та класним керівником Горячевою І.В. відвідали Миколаївський  краєзнавчий музей. Учні відвідали археологічну виставку ,побачили та відчули як органічно поєдналися минуле, сучасне та майбутнє, відкрили нове у начебто давно відомому. Археологічна колекція музею цікава та різноманітна. Вона представлена матеріалами з розкопок стоянок, поселень, городищ та курганів, що були досліджені на теренах краю.Великий розділ експозиції присвячено розкопкам городища Дикий Сад.У  вітринах розміщено ліпний посуд, вироби з бронзи, кістки, культові речі.

Загадкові племена скіфів залишили пам’ять по собі у вигляді поховань в степових курганах, з яких походять зразки зброї – мечі, наконечники списів, стріл, побутові речі.

Учні відчули гордість за свій рідний край та людей, що жили багато століть назад і  уміли облаштовувати свій побут з такою ретельністю і вправністю.