Ескурсію гр. 271 в музей суднобудування та флоту в місті Миколаєві

7 жовтня  учні  групи № 271 здійснили пізнавальну екскурсію в музей суднобудування та флоту в місті Миколаєві. Діти доторкнулися до історичних джерел рідного краю, відчули гордість за майстерність суднобудівників.

Сьогодні музей є візитною карткою міста Миколаєва. Експозиція 12-ти залів розкриває етапи розвитку суднобудування в Північному Причорномор’ї, починаючи з стародавніх часів, процес створення Чорноморського флоту, розвиток суднобудівних підприємств та відображає сторінки історії кораблів, побудованих у Миколаєві. У залах музею представлені портрети засновників м. Миколаєва Г. О. Потьомкіна, М. Л. Фалєєва та головних командирів Чорноморського флоту. Як по крупинках збирались неоцінні реліквії минулого.

ут находяться близько 100 моделей кораблів XVIII – XX століть, фрагменти стародавніх суден, підняті з вод Чорного моря та річок півдня України, навігаційні прилади, рідкісні карти і документи, що розповідають про розвиток суднобудування і флоту в гирлі Південного Бугу та Інгулу, унікальна колекція старої зброї.

Учням екскурсія дуже сподобалась.