«День Захисника України»

13 жовтня  відбулася літературно-музична композиція «Україна люба», присвячена всеукраїнському святу «День Захисника України». В актовій залі, де зібралися всі учні та педколектив, панувала хвилююча атмосфера патріотичних настроїв, щирих почуттів поваги й любові до всіх воїнів, хто захищає територіальну цілісність і незалежність України.

На  виховний захід було запрошено бійців частини №3039 (викладач-лейтенант Мельниченко Євгеній Миколайович, старшина роти прапорщик Лупенко Віталій Олександровичі, солдат Терлига Олександр Станиславович). Почесних гостей учні і педагоги вітали стоячи гучними оплесками, вигуками: «Дякуємо!», «Герої!».

Учні  і викладачі читали вірші, співали пісні, демонстрували відео та слайди, говорили про мужність українських військових та добровольців, про їхню вірність присязі своїй країні та українському народові, готовність віддати життя за цілісність України, за її мир та спокій, а також про героїзм та самовіддачу простих українців, які допомагають бійцям.

Глибоко зворушили всіх учасників заходу розповіді бійців.  З болем в очах бійці розповідали про нелегкі бойові будні, проведені в зоні АТО, згадали патріотичні настрої наших бійців, допомогу волонтерів та важливість підтримки Захисників України.  Вони поділилися з учнями спогадами і своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це. Бійці запевнили, що мужньо стоятимуть на захисті миру і територіальної цілісності України, адже знають, що в них вірять, на них чекають, за них моляться прості українці. Слова бійців були простими, надзвичайно щирими і водночас пронизані глибоким патріотизмом і вірою в перемогу.

Учні училища написали листи воїнам АТО та попросили передати їх всім Захисникам України.