День закоханих

День Святого Валентина – свято молодих та закоханих!

 

2016 рік згідно з Указом Президента України оголошено роком англійської мови, і саме в цьому році виповнюється 400 років від дня смерті геніального англійського драматурга Вільяма Шекспіра.

Наші учні вирішили поєднати ці дати, а також відзначити 12 лютого 2016 року День закоханих.

Серед низки заходів, присвячених святу, був і нестандартний урок англійської мови з елементами театралізованої вистави «День святого Валентина», який провела викладач Борщ Ю.О.

Урок складався з двох частин. Спочатку учні ознайомили присутніх з традиціями святкування Дня Святого Валентина у світі, розповіли, які дарунки робили закохані один одному в минулі часи й що дарують зараз. Учні й викладач спілкувалися виключно англійською, що розвиває готовність до англомовного спілкування.

Під час уроку використовувалися постери та фотографії відомих особистостей, аудіозаписи, демонструвалися уривки з кінофільму «Ромео і Джульєтта». Учні декламували вірші про кохання Роберта Бернса й сонети Вільяма Шекспіра, що сприяє розвитку їхні літературних естетичних смаків.

«Родзинкою» стала інсценізація уривку з п’єси Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта», у ході якої учні англійською читали напам’ять уривки з цього безсмертного твору.

У другій частині уроку відбулися інтелектуальні змагання, конкурси та рухливі ігри.

Протягом уроку учні продемонстрували володіння усіма видами мовленнєвої діяльності, готовність до формування культури спілкування, прийнятої у сучасному світі.

Наприкінці всі присутні отримали аркуш із завданням продовжити фразу: «Любов – це….». Після оприлюднення найголовнішою виявилася така думка: любов – це життя!