Свято зі сльозами на очах

Свято зі сльозами на очах.

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя,  нестримну жагу до життя, в такі дні 8 травня ми відзначаємо день пам’яті і примирення, а 9 травня, велике свято – День Перемоги!

6 травня 2016 року, напередодні визначних дат, в  актовому залі училища проведено урочистий концерт. На свято був запрошений учасник війни, почесний громадянин міста Миколаєва Білий Віктор Олександрович.

На початку заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих у цій найбільшій та найкривавішій війні у світі.

Потім учні привітали почесного гостя та побажали йому здоров’я та довгих років життя. Віктор Олександрович розповів учням про визволення нашого міста та про те як в роки війни він підлітком, працюючи у колгоспі, допомагав військовим.

Учні співали патріотичних пісень, декламували вірші та показали літературно-музичну композицію про своїх ровесників, які захищали Вітчизну у Другій світовій війні.

Наступного дня педагогічні працівники та учні училища взяли участь в урочистих заходах та покладанні квітів до меморіалу Героям війни у Корабельному районі.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.