Захист Вітчизни – почесний обов’язок кожного!

Захист Вітчизни – почесний обов’язок кожного!

     15 травня 2016 року у парку Богоявленський, команда нашого училища разом з викладачем предмету «Захист Вітчизни» Гуменом Олександром Михайловичем взяла участь у турнірі з тактико-спеціальної підготовки серед юнаків та дівчат 14-16 років. Організувала турнір ГО Територіальна Козацька громада Корабельного району, за підтримки  адміністрації РВК Корабельного району, управління  освіти Миколаївської міської ради та військових м. Миколаєва.

Всі учасники змагань були розподілені для проходження етапів: снайпери; сапери; медики; автоматники. На кожній ділянці для команд було проведено професійний інструктаж. Хлопці рвалися в «бій», їм хотілося якнайшвидше взяти в руки зброю, подолати смугу перешкод, але вони притихали і з завмиранням серця ловили кожне слово досвідчених військових, адже ази виживання в бою їм викладали ті, хто пройшов зону АТО, і тут вже було не до ігор.

Ох, і не солодко довелося командам снайперів! Для початку їх вчили маскуватися за всіма правилами військового часу і займати вигідну для себе позицію. Для маскування використовувалися підручні засоби, хлопці були всі замурзані, в траві, проте інструктор відзначив їх витримку (протягом 10 хвилин навіть у незручній позі і на мокрій землі потрібно було не рухатися, щоб не видати своєї присутності).

Потім їм потрібно було проповзти по-пластунськи в маскувальному одязі через густу траву, зайняти зручне положення і стріляти  по мішенях. При цьому, крім наявних вітру і сонця, інструктор імітував невеликий дощ. Молодь перед турніром не здогадувалася, що на ньому все буде так «по-справжньому».

Автоматники долали смугу перешкод, де їм необхідно було бути в’юнким, непомітним, стріляти точно в ціль і при цьому помітити розтяжку.

Групу мінерів інструктор знайомив з тією зброєю, з якою  доводиться зустрічатися на мінному полі. Діти ставили питання і, найголовніше, у них була можливість до всього доторкнутися і потримати в руках, представивши масштаби руйнівної сили від мін і гранат, учні зрозуміли, скільки горя можуть принести в життя людей ці маленькі і часом непомітні предмети.

Хлопці в команді медиків отримали чудовий майстер-клас, і тепер навіть у мирний час (наприклад, при ДТП) вони вже точно знатимуть, як діяти  щоб врятувати людське життя.

В цих змаганнях наші хлопці Ярошенко Володимир, Беженар Денис, Бондаренко Михайло, Романчук Владислав (група 131), Малащук Іван (171 група)  та Сон Юрій (група 191) показали  найкращий результат та отримали в колекцію нагород ВПУС  кубок та грамоту.

Вітаємо хлопців з перемогою і бажаємо стати достойними захисниками нашої Вітчизни!