День української писемності та мови

День української писемності та мови

     День української писемності та мови, який відзначається 9 листопада, – свято, спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем мови, її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує всіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе в рідному слові.

З нагоди Дня української писемності та мови в нашому закладі проведено поетичний конкурс патріотичної поезії, у якому взяли участь учні ВПУС та шкіл Корабельного району. Учні до свята підготувалися заздалегідь. Вони не тільки відповідально поставилися до даного конкурсу, а й творчо. Училище зарясніло вишиванками, замайоріло віночками. Перейнявшись високодуховними емоціями, учні представили слухачам своє читання віршів класиків української літератури.

Конкурс проходив в емоційно-піднесеному настрої. Незважаючи на хвилювання учні зуміли передати ідейність та змістовність творів.

Майстерність читців художнього слова оцінювало журі до складу якого увійшли вчителів шкіл та методист ВПУС- Кальянова Л.А.

Завдання перед журі стояло дуже важке, оскільки конкурсанти читали надзвичайно різноманітні твори українських поетів і кожен з учасників намагався найяскравіше передати красу рідної мови та велич її слова. За рішенням журі найкращими декламаторами  серед учнів ВПУС стали:

І місце – Ковальчук Євген(гр.№421), Тяка Олексій(гр.№331)

II місце – Скроб Дмитро(гр. №331), Доманський Владислав(гр. №331)

III місце – Креденець Михайло(гр.№121), Думініка Віталій(гр.№121),

Всіх учасників було нагороджено грамотами та подарунками.