День української писемності та мови

У Вищому професійному училищі суднобудування до Дня української писемності та мови 9 листопада був проведений конкурс української патріотичної поезії.

 Мета конкурсу – популяризувати творчість сучасних українських поетів та місцевих авторів, які своєю поезією піднімають патріотичний дух, віру в свою країну та любов до рідного краю.

     День української писемності та мови, який відзначається 9 листопада – свято, яке спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем мови, її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує всіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе в рідному слові.

До нас завітали учні ЗОШ №48, ЗОШ №1, ЗОШ №40 та економічний ліцей №1.

Виступи оцінювались за критеріями: ідейна спрямованість твору, емоційність, виразність, відповідність жанру.

      Переможці конкурсу були нагороджені грамотами та заохочувальними призами.

Від нашого училища брали участь у конкурсі Ланнік Ганна, Лемещенко Софія та Креденець Михайло, Сумароков Сергій, Опанасюк Дмитро . За підсумками конкурсуЛаннік Ганна посіла перше призове місце, Лемещенко Софія та Креденець Михайлопосіли друге призове місце, Сумароков Сергій та Опанасюк Дмитро – третє місце.