Ольжичеві читання

Ольжичеві читання

14-17 листопада 2017 року у Миколаївській загальноосвітній школі №1 імені Олега Ольжича пройшли V Всеукраїнські молодіжні Ольжичеві читання «Державу не твориться в будучині, державу будується нині», участь в яких взяли старшокласники і студенти із 13 областей України.

Ольжичеві читання проводилися з нагоди 110-ї річниці від дня народження Олега Ольжича (Олега Олександровича Кандиби) – поета, вченого – археолога, громадського діяча, незламного борця за незалежність України, і 20-річчя присвоєння Першій школі його імені, а також 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та 80-ліття Миколаївської області.

Наш заклад представляла Костомарова Крістіна, учениця групи №291.

Ольжичеві читання – це не просто зібрання талановитої молоді на базі школи, це простір, у якому формується нова генерація свідомих патріотів – громадян України. Захід мав нестандартний європейський формат проведення і був спрямований, в першу чергу, на дискусію, спілкування і розкриття творчого потенціалу кожного учасника на принципах рівності та демократичності.

На І (заочний) етап читань треба було написати творчу роботу. На одну із запропонованих тем..Із кращих авторських творчих робіт було створено унікальний збірник, який презентовано під час заключного (очного) етапу молодіжного зібрання.

Учасники Ольжичевих читань працювали в секціях, де представляли свої творчі й дослідницькі роботи із обраної теми, зустрічалися із військовими, дебатували, долучилися до перегляду документального фільму «Жива УПА» (в рамках прем’єрного туру-показу), зустрілися і поспілкувалися із режисером-сценаристом кінострічки Марією Яремчук. , реалізовували у мікрорайоні школи міні-проект «День толерантності».

Хоч Ольжичеві читання й не носять змагального характеру, але організатори залишають за собою право відзначати кращих й активних.Кристина була нагороджена сертифікатом за кращу творчу роботу та сувеніром.