Знавці Тарасового слова

Знавці Тарасового слова

Гостинна Миколаівська гімназія ім. М.Аркаса вкотре об‘єднала талановиту учнівську та студентську молодь 9 грудня 2017 року для проведення  ІІІ (обласного) етапу VІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Т. Г. Шевченка.

Міжнародний мовно-літературний конкурс – це гарна можливість для учнів і студентів долучитися до свого минулого, культурних надбань, досвіду, набутого попередніми поколіннями, і ще раз звернутися до художнього світу Тараса Шевченка. Змагання сприяють піднесенню престижу української мови і літератури, вихованню в молоді гордості за свій народ та свою країну. А ще участь у конкурсі дає можливість талановитим учням і студентам заявити про свій хист до літературної творчості на такому високому рівні.

Сьогодні, як ніколи, Україна потребує молодих талановитих людей, які здатніпобудувати сильну, самодостатню і незалежну державу на засадах толерантності й гідності.

Через осмислення і сприйняття світу Тараса Шевченка уже сьогодні важливо сформувати життєву позицію й проаналізувати ті виклики, які ставить перед нами сучасний світ.

Наш заклад представляв Смірнов Володимир, учень групи№121, який посів почесне IIIмісце.