Конкурс повелителів вогню та металу.

  06 квітня 2016 року на базі нашого училища проходив другий (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області з професії «Електрогазозварник».

Конкурс фахової майстерності серед учнів гр.321 з професії “Електрогазозварник”

  17 листопада 2014 року, згідно з планом роботи училища на 2014/2015 навчальний рік, проводився конкурс фахової майстерності серед учнів гр.. 321 з професії “Електрогазозварник” (3 розряд).

Конкурс складався з теоретичного та практичного блоку.

Для проведення теоретичної частини були розроблені тестові завдання з питань спец. предметів (технологія зварювальних робіт, охорона праці, креслення, матеріалознавство, електротехніка). Оцінювання відповідей на ці тести проводилось комісією, в складі якої були викладачі цих предметів.

Практична частина проходила в училищній майстерні. Для цього були розроблені технологічні документи для проведення зварювальних робіт учнями. Оцінювання проходило у складі кваліфікованих майстрів виробничого навчання.

Переможців конкурсу (перші 3 місця): Ванжа Д., Козлов В., Ісаєв Р. відзначили грамотами та грошовими преміями.

Поэтапная аттестация будущих поваров в ВПУС

Ребята закрепили практические знания по «Технологии приготовления пищи» и самостоятельно приготовили блюда по индивидуальным заданиям.

Хотите получить профессию, востребованную не только на предприятиях города, но и всей нашей страны, приходите учиться в Высшее профессиональное училище судостроения.

Учень ВПУС поділився своїми враженнями від проходження виробничої практики на ТОВ «Сервісний центр «Металург»

Учні нашого навчального закладу проходять виробничу практику на таких підприємствах міста, як  ТОВ «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера», ТОВ «Сервісний центр «Металург», ТОВ «Миколаївбудавто», ТОВ «ЗАВОД ОКЕАН», ТОВ «Будівельна компанія «ГОСТ», приватне акціонерне товариство «Миколаївське спеціалізоване управління № 139», ТОВ «Миколаївський тепловозоремонтний завод» та ТДВ «Миколаївбудмеханізація» тощо.

Учень групи № 321 Копілов Михайло, який здобуває кваліфікацію електрогазозварника, у корпоративної газеті  «Вестник РУСАЛа» за № 39 від 7-13 листопада 2014 року поділився своїми враженнями від проходження виробничої практики на підприємстві ТОВ «Сервісний центр «Металург».

 

У рамках проекту “Чисте місто, район, мікрорайон” учнями ВПУС виготовлено паркові лавки

В рамках сумісної соціальної програми з МСТ «Ніка-Тера», проекту «Чисте місто, район, мікрорайон» учнями училища виготовлено паркові лавки для встановлення на території Корабельного району.

Графік проведення державної кваліфікаційної атестації у ВПУС м.Миколаєва 2014-2015 н.р.
Склад комісії для проведення державної та поетапної квал. атестації 2014-2015 н.р.
Державна кваліфікаційна атестація
 В училищі у період з 25 по 27 червня 2014 року відбулася державна кваліфікаційна атестація.

 Учні за власним вибором виконували письмові дипломні роботи або творчі дипломні роботи.

Учні, які навчалися за професіями «Електрогазозварник» та «Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» виготовляли наступні металеві конструкції: двері, ворота, хвіртку, секції паркану, опалювальні регістри, стелажі, шафу, каркаси для парт та стільців, підставки для квітів,пристосування у зварювальні кабінки та захисні екрани на слюсарні верстати.

Учні групи №361 (професія «Токар») та № групи № 371 (професія «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування») на Державній кваліфікаційний атестації представили електронні посібники за темами спецкурсу, стенди із натуральними зразками та діючі електрифіковані тренажери.

Окремі випускники груп №№ 391 та 392, які навчалися за професією «Кухар, бармен» у якості творчих дипломних робіт продемонстрували створені ними фільми за темами «Технологія приготування страв із сільськогосподарської птиці» та «Технологія приготування страв із субпродуктів», розроблені та виготовлені технологічні картки зі схемами, а також муляжі.

Роботи більшості випускників були  змістовні та відповідали встановленим вимогам.

Голови ДКА за професіями «Кухар,бармен» та «Машиніст крана (кранівник)» відмічено високий рівень підготовки кваліфікованих робітників. В цілому по училищу 70% випускників за результатами державної кваліфікаційної атестації мають достатній або високий рівень навчальних досягнень.

Творчі роботи учнів 

Замість написання дипломних проектів учнями випускних груп з професій «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» виконуються творчі роботи, завдяки яким зміцнюється матеріальна база училища.

ЗВАРЮВАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

День охорони праці

 28 квітня 2014р. у ВПУС м. Миколаєва відмічали День охорони праці. В цей день організована зустріч учнівського та педагогічного колективу із представником Страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, експертом з охорони праці – Скалій Юрієм Михайловичем, який ознайомив присутніх з основними законодавчими актами з питань охорони праці та розповів про статистику розслідування нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Його виступ супроводжувався презентацією.

Директор училища Глазачев Ю.Б. звернув увагу учнів на те, що згідно законодавства учнів та студенти навчальних закладів, під час занять, коли вони набувають професійних навичок та у період проходження виробничої практики (стажування) в обов’язковому порядку підлягають страхуванню.

Також в училищі відбувся конкурс на «Кращій плакат з охорони праці». Переможцями у конкурсі стали учні групи № 231 (майстер в/н Ушакова Н.М.). Переможцям представники від служби страхування подарували куточок з охорони праці.