Масляна – свято проводів зими

Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів. Справжня забава,яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

Ось і у нас в училищі пройшов тиждень Масляної.

На початку тижня  майстри та учні спеціальності «Кухар.Бармен» готували млинці – символ свята та пригощали інших. А класні керівники ознайомлювали групи з традиціями свята.

14.02.18 бібліотекар ВПУС спільно з бібліотекарями дитячої бібліотеки Корабельного району відсяткували свято на базі дитячої бібліотеки. 

На порозі відвідувачів зустрічали бібліогосподині, запрошуючи всіх до святкування. Проводилися цікаві конкурси участь у яких приймали всі гості свята. Потім всіх запросили до частування, де з тарілок до гостей привітно посміхались рум¢янобокі млинці.

16.02.18 Масляна завітала до учасників гуртка «Художнього слова», де діти разом з керівником приготували смачненькі млинці та інше частування. Свято пройшло в дружньому  колі з веселими конкурсами.

А назавершення 18.02.18 Вище професійне училище суднобудування м. Миколаєва прийняло участь в святкуванні Масляної в Корабельному районі, де разом з усіма Миколаївцями проводжали зиму.