Хелловін – наймістичніше свято року

Хелловін – одне з найдавніших свят в світі. Його відзначають в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Язичники вірили, що саме в цю ніч відкриваються двері в потойбічний світ. А для захисту від померлих придумали костюми та страшні маски(грим), які відлякували померлих від живих. Ліхтарі Джека робили для захисту домівки від привидів.

В нашому училищі вже стало тадицією святкувати це містичне свято та захищати від привидів.

31 жовтня в приміщенні бібліотеки відбулася конкурсна програма “Всі злітаються до нас”. Бібліотекар Лутай Ю.О. розповіла про походження свята, діти з задоволенням приймали участь у різних конкурсах: “Лист-погроза”, “Герої моїх страхів”, “Зізнання”, “Вампіри проти людства” та багато інших. В кінці програми бібліотекар почастувала учасників різними смаколиками.

1 листопада на другому поверсі навчального корпусу пройшла ще одна конкурсна програма, яку огранізували вчителі кафедри суспільного циклу. Діти брали участь у вікторині, літали на мітлах, продемонстрували свої вмніння захисту від злих сил.

Під час заходу проведено конкурси «найжахливішого» гриму та найстрашнішого ліхтаря Джека, де переможців буде обрано за результатами голосування та оголошено в понеділок на лінійці.