Волонтерська допомога

2 листопада учні 171 групи на чолі з майстром в\н Зайцевим С.Ю. відвідали 145 ОРВП, в/ч А1080 з волонтерською допомогою (рукавичками для роботи та книги для бібліотеки).

В окремому ремонтно-відновлювальному полку провели екскурсію для дітей, де розповіли про свій полк та його історію.

145-й окремий ремонтно-відновлювальний полк (145 ОРВП, в/ч А1080) — військовий підрозділ, що входить до складу Збройних Сил України. Розташований в місті Миколаїв, неподалік бронетанкового заводу.

Полк формувався на базі фондів Миколаївської автомобільної школи прапорщиків і 835-го Центру технічного забезпечення. Став продовжувачем славних традицій 92-ї гвардійської Криворізької стрілецької дивізії, що дислокувалась в Миколаєві (мікрорайон Соляні).

В 2011 році полк брав участь в навчаннях «Адекватна реакція-2011», що проходили на полігоні Болград в Одеській області. Силами одного батальйона був розгорнутий збірний пункт пошкоджених машин (ЗППМ).

З початком війни на сході України у 2014 році, військову частину було залучено до проведення Антитерористичної операції для відновлення військової техніки, що вийшла з ладу під час бойових дій.

На час проведення АТО особовий склад військової частини збільшено військовослужбовцями, призваними за мобілізацією.

За час існування полку було передано понад у війська 1300 одиниць відновленої військової техніки. Спеціалісти цієї військової частини відремонтували близько 11 тисяч одиниць військової техніки, евакуювали, у тому числі з району ведення бойових дій, 8,5 тисяч одиниць ОВТ. Все це стало можливим завдяки стабільному нарощенню технічних можливостей полку та самовідданій праці особового складу.

Упродовж 2017 року особовий склад полку відремонтував близько 600 одиниць пошкодженої військової техніки.

16 січня 2018 року полк отримав у своє розпорядження від Міністерства оборони України нові автомобілі та сідельні тягачі «КрАЗ» із напівпричепами.

Командування полком