Відкриття навчально-практичного центру

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 27.02.2018 № 206 «Про затвердження Переліку закладів професійної (професійно-технічної) освіти, на базі яких будуть створені навчально-практичні центри у 2018 році» та наказу департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації від 11.06.2018 № 425 «Про створення навчально-практичного центру на базі вищого професійного училища суднобудування», 21 грудня 2018 року з метою оновлення матеріально-технічної бази, сприянню якісної підготовки робітничих кадрів відповідно до потреб економіки та сучасного ринку праці у вищому професійному училищі суднобудування був відкритий та розпочав свою роботу навчально-практичний центр з професій «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж. Електромонтажник силових мереж та електроустаткування».
На закупівлю обладнання для центру з державного бюджету було виділено 630 тис гривень. За ці кошти була повністю оновлена матеріально-технічна база для навчального процесу: придбано більш як 270 одиниць обладнання, устаткування, професійні інструменти тощо. Для засвоєння теоретичних знань центр наповнили новими дидактичними матеріалами.
Основна мета центру – підготовка конкурентоздатних кваліфікованих робітників. Учні навчатимуться тепер у новій навчальній майстерні та сучасному кабінеті професійно-теоретичної підготовки, з професійним обладнанням та в комфортних умовах. Також на базі центру буде організовано стажування та підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-практичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.