Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг

22 січня Україна святкує День Соборності – сто років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

Рівно сто років тому на  майдані сталася одна з найбільших подій у тисячолітній  історії України, з того дня і навіки незалежність України означає її самостійність і соборність.

Акт Злуки – це найвища точка української революції і визвольних змагань початку двадцятого століття. Він став результатом величезних всенародних зусиль, праці і боротьби, що тривали століттями.

Саме в цей день на 100-річчя Соборності України в бібліотеці ВПУС відбувся  захід “Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг”,де учні розповіли про історичне походження та важливість свята, а також показали відеоряд “Єдність України”. До цього заходу були підготовлені книжкові виставки:«Україна навіки соборна», «Тарас Шевченко про державність і соборність України».

Підсумком стало усвідомлення того, що лише в єдності дій та соборності душ можливо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України. І саме молодому поколінню українців дана така честь!