Тренінги “Протидія булінгу”

Одним із найважливіших напрямів соціально-психологічної профілактичної діяльності, спрямованої на протидію насильству в умовах навчального закладу, є просвітницька робота серед учнівської молоді. Проведення профілактичних заходів щодо насильства серед дітей сприяє правосвідомості і правової поведінки учнів, відповідальності за своє життя, розвиває активність, самостійність, творчість, створює умови для самореалізації особистості учня.

Учні повинні неодмінно звертатися по допомогу до дорослих — учителів і батьків. Допомога дорослих дуже потрібна і в будь-якому іншому віці, особливо якщо дії кривдників можуть завдати серйозної шкоди фізичному та психічному здоров’ю.

З метою формування сприятливого психоемоційного середовища навчального закладу, що включає систему взаємовідносин між усіма суб’єктами освітнього процесу, й організації діяльності з попередження та викорінення будь-яких видів насильства, в Вищому професійному училищі суднобудування було організовано і проведено тренінги для учнів та педагогічних працівників «Протидія булінгу.

За допомогою тренінгової програми психолог показала, що у кожного людини є якості, які вона може використовувати для протистояння психологічному і фізичному насильству.

В результаті проведеної роботи формувалося негативне ставлення учнів до таких понять, як буллінг, моббинг, насильство, агресія, розвивалися такі моральні якості, як толерантність, доброта, милосердя, співчуття і нетерпимість до будь-якого виду насильства.