І етап проекту «Освіта. Професія. Кар’єра»

26 лютого 2019 року відбулося відкриття І етапу проекту «Освіта. Професія. Кар’єра», ініціатором якого є департамент освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, де взяли участь учні з різних училищ Миколаївської області Урочисте відкриття заходу розпочалося з привітального слова директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко Олени Олександрівни. Учні із зацікавленістю спостерігали за майстер-класами, проведеними представниками Всеукраїнської асоціації барменів «AUBA»; Ритченком Євгеном, шеф-кухарем ресторану «Aurum», членом Асоціації кулінарів України; Олександром Шостаком та Олексієм Александровим, керівниками Херсонської філії Асоціації Шеф-кухарів Півдня України (Ukrainian South Chef Association); Світланою Сідіани, концепт-шефом ресторанів грузинської кухні мережі Рейкарц Хотел груп. Перед початком роботи форуму присутні ознайомилися з виставкою новітнього обладнання провідних фірм у сфері громадського харчування та ресторанного сервісу, а саме ТМ «Техма», «Новий проект», «AllGroup», «Термо-микс». У ході розіграшу Казанківський професійний аграрний ліцей отримав у подарунок індукційну плиту від ТМ «Техма» У рамках заходу силами педагогічних працівників та учнівського колективу нашого училища та інших училищ області була й сформована виставка, організатором якої став Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області. Протягом другої частини форуму учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти мали можливість взяти участь у діалозі «Відкритий мікрофон» з підприємцями, які досягли успіху у своїй професії. Серед них: Президент Асоціації кулінарів України, виконавчий директор мережі ресторанів PestoCafé і MisterTwister Андрій Магалецький; власник гриль ресторану «Антрикот» та гриль барів «Мисливець» Максим Яворський; переможець проекту телеканалу 1+1 «Король десертів», співвласник ресторану «Львівські пляцки» Олег Чередниченко; власник ресторану «Aurum» та гриль-бару «Дим» Віктор Шпилевий; власник ресторану приватної броварні «Генріх Шульц» Сергій Ляшенко. Під час неформального спілкування представники бізнесу та керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти обговорили подальші шляхи розвитку партнерства.