Засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання зварювального напрямку

20 березня 2019 року наші пед працівники, а саме Гуменюк Володимир Миколайович, Лихачов Сергій Миколайович та
Гандрабура Іван Вікторович взяли участь в
засіданні методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників зварювальних професій, з теми «Мотиваційні компоненти освітньої діяльності» на базі Южноукраїнського професійного ліцею» .

З вітальним словом до учасників секції звернувся директор Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» Невідомий Сергій Вікторович. 
Ромашевська Ганна Анатоліївна, методист НМЦ ПТО, ознайомила присутніх із теоретичним підґрунтям формування позитивної мотивації, що застосовується для розвитку інтересу до навчання в учнів, та розкрила мотиваційну роль викладача і майстра виробничого навчання у процесі здобуття майбутньої професії учнями ЗП(ПТ)О.
Юрій Ірина Вікторівна, заступник директора ДНЗ «ЮПЛ» з навчально-виробничої роботи, розкрила питання мотивації навчання, яка є запорукою стимулювання учнів до досягнення успіху. Поділилася досвідом спільної роботи заступника директора з навчально-виробничої роботи та педагогічних працівників закладу. Також ознайомила учасників засідання з роботою Навчально-практичного центру сучасних зварювальних технологій для підготовки кваліфікованих робітників.
Викладач професійно-теоретичної підготовки Миколаївського професійного ліцею Борцова Тетяна Анатоліївна та майстер виробничого навчання Вищого професійного училища суднобудування Гандрабура Іван Вікторович поділилися досвідом використання мотиваційних компонентів на уроках теоретичного і виробничого навчання.
Учасники засідання переглянули фрагмент уроку викладача професійно-теоретичної підготовки ДНЗ «ЮПЛ» Кєрниш Лариси Михайлівни, у ході якого учні відпрацьовували навички роботи на малоамперних тренажерах в лабораторії зварювальних технологій. Присутні мали змогу спробувати власні сили. 
Педагогів ознайомили з новими нормативними документами щодо організації та планування освітнього процесу в ЗП(ПТ)О, зосередивши увагу на нових стандартах професійної (професійно-технічної) освіти, розроблених на основі компетентісного підходу. Своїм досвідом роботи з новим СП(ПТ)О з професії Електрогазозварник поділився голова методичної комісії зварювального напрямку Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва Ліхачов Сергій Миколайович.
Присутні відвідали Навчально-практичний центр Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» сучасних зварювальних технологій, де долучилися до майстер-класу майстра виробничого навчання Арпентій Олени Олександрівни. Гості ознайомилися із сучасним зварювальним обладнанням фірми Fronius: мультисистемами TransStil 2700c, TransStil 2200, Transmig 1750, MagicWave 190, апаратом плазмового різання Powermax 30air. Присутні також випробували деякі прийоми зварювання.
З метою реалізації зворотного зв’язку учасники секції взяли участь у засіданні «круглого столу» з проблемних питань засідання. Обговорювали шляхи і методи підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників, використання сучасних методів навчання, які активно впроваджуються у навчально-виробничий процес і дають змогу підвищувати якість підготовки конкурентоспроможного кваліфікованого робітника.