Вище професійне училище суднобудування міста Миколаєва

Герої не вмирають, просто йдуть….. Величко Олексій Володимирович

Герої не вмирають, просто йдуть…
Величко Олексій Володимирович випускник 2015 року. Кадровий військовий, капітан.
Народився 07 лютого 1997 року в Миколаєві. Після закінчення школи разом з братом близнюком Олександром вступив до Вищого професійного училища суднобудування на навчання за професією токар, фрезерувальник. У 2015 році хлопці отримали дипломи і разом вступили у Львівський інститут сухопутних військ, який успішно закінчили у 2019 році. Олексій був веселим, доброзичливим, працелюбним. Займався спортом, добре вчився. Був надійним другом, хорошим учнем, найкращим сином, братом, онуком.
Олексій служив у 406 бригаді ВМС України. Неодноразово брав участь у парадах на День Незалежності у Києві. Мав багато відзнак за відмінну службу.
Олексій загинув 19 липня 2022 року під Баштанкою. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (2022, посмертно) за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. У Олексія залишились батьки і брат близнюк Олександр, теж наш випускник, який зараз захищає Україну на фронті.
Ми всі мусимо бути сильними, щоб відплатити за кожне втрачене життя і повернути загарбані ворогом території.
Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!