Електромонтер з ремонту та  обслуговування електроустаткування

на основі базової загальної середньої освіти
з отриманням повної загальної середньої освіти
термін навчання 3 роки   

      Хей, майбутні електромонтери! Якщо ви думаєте, що супергерої існують тільки в коміксах, то ви помиляєтеся. Справжні герої ходять серед нас, і вони… електромонтери! Так-так, саме ті, хто тримає в руках не тільки інструменти, а й безпеку наших домівок та міст.

Що потрібно знати і вміти? Для початку, електромонтер повинен бути як енциклопедія з електротехніки. Від електродвигунів до сонячних панелей – все це має бути у вашому “технічному арсеналі”. А ще, ви повинні мати навички роботи з різними інструментами, від паяльника до мегомметраІ звісно, без високої відповідальності, уважності та стресостійкості тут не обійтися.

Переваги професії? О, їх багато! По-перше, ви будете як магістр електричної енергії, який може “оживити” будь-який пристрійПо-друге, це стабільність і затребуваність на ринку праціА ще – можливість працювати в різних місцях, від заводів до новітніх технологічних стартапів.

Перспективи? Ви можете почати як електромонтер 2-го розряду, але з часом стати старшим електромонтером, бригадиром, а може й технікомІ не забувайте про можливість адміністративного просуванняРизик безробіття?            Ні, не чули.

Так що, якщо ви хочете стати справжнім героєм сучасності, який забезпечує світло в кожен дім, то професія електромонтера чекає саме на вас! І пам’ятайте, кожен раз, коли ви вмикаєте світло, десь там електромонтер тихенько каже:                 “На здоров’я!”