Семінар на тему «Безпека учнів під час проведення виробничої практики на підприємствах»

7 жовтня, у Вищому професійному училищі суднобудування м.Миколаєва відбувся семінар на тему «Безпека учнів під час проведення виробничої практики на підприємствах».

Мета навчального модуля – вивчення правил проведення комплексу робіт, пов’язаних з охороною праці, при організації виробничої практики учнів професійно-технічних закладів на підприємстві.

В роботі семінару взяли участь – адміністрація навчального закладу, майстри виробничого навчання, викладачі спецдисциплін, інженер з охорони праці, методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

Начальник відділу охорони праці порту «МСП Ніка-Тера» Тетяна Валентинівна Потапенко розповіла про важливість правильної організації та забезпеченні безпечних умов праці в процесі проходження учнями виробничої практики. Були продемонстровані приклади практичного застосування нормативно-правової бази, ведення документації, порядок проведення виробничої практики учнів на підприємстві.

– Одним з найважливіших заходів в освітній установі є забезпечення педагогів та учнів необхідними знаннями у сфері охорони праці. Охорону праці потрібно розглядати тільки в комплексі, розуміючи тісний, нерозривний зв’язок  теорії та практики. Педагоги та учні повинні володіти нормами і правилами охорони праці, вміти їх застосовувати на практиці, щоб мати можливість уникати нещасних випадків на виробництві та з метою збереження життя в процесі трудової діяльності – зазначила Тетяна Валентинівна.

На семінарі обговорили специфіку підготовки навчального закладу до організації виробничої практики на підприємстві. Особливу увагу було приділено питанням відповідальності керівника і відповідальної особи з охорони праці за порушення законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці.

Після семінару директор Вищого професійного училища суднобудування Юрій Глазачев висловив подяку підприємству «МСП Ніка-Тера» за співпрацю.

– Ми з вами колеги, спільно готуємо підростаюче покоління до самостійного життя, виховуємо в учнів дисциплінованість, працьовитість, любов до обраної професії. Ми разом відповідальні за майбутнє за наших дітей – зазначив Юрій Глазачев.

Учасники заходу оцінили його практичну спрямованість і змістовність презентаційного матеріалу.