Рчниця Революції Гідності

21 листопада, жителі Миколаєва відзначили другу річницю початку Революції Гідності на Майдані Незалежності мітингом на Соборній площі Миколаєва.

На мітинг, який пройшов на місці миколаївського Майдану, зібралося кілька сотень людей, серед яких громадські активісти, волонтери, а також депутати різних рівнів, чиновники і перші особи міста та області.
Учасники заходу разом згадували доленосні події кінця 2013р. – початку 2014 р. і поспілкувалися з безпосередніми учасниками Революції Гідності.
Євгенія Матейчук поділилася своїми спогадами та враженнями про події часів Майдану. Олег Соколик зазначив, що миколаївський Майдан, починаючи з 22 листопада, впродовж 92 днів відстоював національні інтереси України, висловлював позицію жителів міст про бажання жити краще.
Городяни пом’янули хвилиною мовчання загиблих на Майдані в Києві і тих Героїв, які віддали свої життя на Сході України, захищаючи єдність.
Олег Соколик повідомив, що з нагоди другої річниці Дня Переваги і Свободи в Миколаєві відкрито пам’ятна табличка, яка символізує ту боротьбу, яка була в тому числі і в Миколаєві на Соборній площі два роки тому.
Після мітингу всі присутні ходою пройшли вздовж вулиці Радянської до пам’ятника «Героям Небесної Сотні», де відбувся Молебень та покладання квітів.