День визволення міста Миколаєва

День визволення Миколаєва відзначили у Вищому професійному училищі суднобудування

     28 березня жителі м. Миколаєва відзначають знаменну дату – День визволення міста від нацистських окупантів. У Вищому професійному училищі суднобудування у цей  день відбулась урочиста лінійка, виховні години в групах та екскурсії в музей подвигу героїчного десанту Ольшанського.

 В групах 231 та 131 виховну годину проводили майстри виробничого навчання Ушакова Н.І. та Король В.М. Вони розповідали про історію жителів Миколаївщини в страшні воєнні роки та про мужні подвиги героїв-ольшанців. Учні Бондаренко Михайло, Шойко Ірина і Потюк Олександр розповідали вірші про війну. Всі учні затамовано слухали своїх одногрупників. Він кінці заходу Бадридінова Анастасія виконала пісню «Катюша».

 Біля меморіалу подвигу Ольшанців у гуртожитку була виставлена почесна варта. Протягом дня звучали пісні воєнних років. Всі групи першого курсу відвідали екскурсію до музею-меморіалу.

 Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку знало людство. Ми у вічному боргу перед ними  за обірвану війною юність, за зразки мужності, сили духу, самопожертви, які вони виявили в боях за рідну землю. Низький уклін, щиросердна шана і дяка ветеранам Великої Вітчизняної війни, які пронесли на своїх плечах увесь тягар страхітливої руйнівної війни та повоєнні роки тяжкої праці по відбудові народно-господарського комплексу нашого міста.