Витязі неба

    

Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вимір на Майдані. Найбільш жорстоке протистояння відбулося и 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів, загинула майже сотня повстанців. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити.

Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня.

Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.

Саме цього дня у ВПУС у кожній групі класні керівники провели  виховні години, де учні вшанували пам’ять героїв небесної сотні. Тих, хто боронив честь та гідність українського народу ціною свого життя.

У читальному залі бібліотеки провели учням патріотичну годину «Витязі неба» за допомогою відеоматеріалу та виставки бібліотекар розповіла про трагічні події Революції Гідності та постаті героїв Небесної Сотні. Вони разом відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, спільно хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих.

Наші учні разом з психологом були присутні біля памʼятника Небесній Сотні в Миколаєві, військові та очільники міста та області. Перед початком акції перед людьми виступив губернатор Миколаївської області Олексій Савченко. Він відзначив, що сподівається, що День Героїв Небесної Сотні стане державним святом, адже люди, які виступили під час революції розпочали новий відлік часу для України.