Герої не вмирають, просто йдуть….. Величко Олексій Володимирович

Герої не вмирають, просто йдуть…
Величко Олексій Володимирович випускник 2015 року. Кадровий військовий, капітан.
Народився 07 лютого 1997 року в Миколаєві. Після закінчення школи разом з братом близнюком Олександром вступив до Вищого професійного училища суднобудування на навчання за професією токар, фрезерувальник. У 2015 році хлопці отримали дипломи і разом вступили у Львівський інститут сухопутних військ, який успішно закінчили у 2019 році. Олексій був веселим, доброзичливим, працелюбним. Займався спортом, добре вчився. Був надійним другом, хорошим учнем, найкращим сином, братом, онуком.
Олексій служив у 406 бригаді ВМС України. Неодноразово брав участь у парадах на День Незалежності у Києві. Мав багато відзнак за відмінну службу.
Олексій загинув 19 липня 2022 року під Баштанкою. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (2022, посмертно) за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. У Олексія залишились батьки і брат близнюк Олександр, теж наш випускник, який зараз захищає Україну на фронті.
Ми всі мусимо бути сильними, щоб відплатити за кожне втрачене життя і повернути загарбані ворогом території.
Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!