Цікаві уроки фізики

Проведення уроків фізики в дистанційній формі-складне завдання, яке постало перед вчителями фізики. Адже фізика-дисципліна, що передбачає вивчення фізичних явищ на експериментальній основі, тому проведення уроків з цього предмету вимагає ретельної підготовки демонстрацій та дослідів, що супроводжують пояснення матеріалу педагогом. Однак, як би вчитель не прагнув на словах пояснити суть явища чи процесу, найцікавішим під час занять з фізики залишається демонстрація експериментів.

Домашні експериментальні роботи–найпростіший самостійний експеримент , який виконується учнями вдома, без посереднього контролю зі сторони викладача за ходом роботи. Головні задачі домашніх експериментальних робіт–формування вміння спостерігати фізичні явища в природі і вдома – формування вміння виконувати виміри за допомогою вимірювальних приладів, які використовуються в побуті–формування інтересу до експерименту і вивчення фізики.

Експеримент, який виконує вдома учень повинен бути простим за виконанням, але водночас, бути цінним для вивчення і розуміння фізики, цікавим за змістом.

Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевненно.

Що є не мало важливим, щоб учень зміг пояснити свій експеримент з точки зору фізики та явищ,  до яких відноситься цей експеримент.

Домашні експерименти можна використовувати як виконання домашнього завдання з вивчаємої теми.

Ми з учнями вже не перший рік працюємо над створенням власних відео, в яких вони фільмують досліди та пояснюють їх. Відео-досліди формуються в окремі розділи, а потім також демонструються в додаток до уроку.

Пропоную до вашої уваги домашні експерименти, які виконав учень групи 391 Діденко Денис при вивченні розділу « Оптичні явища» (викладач фізики Чугунова Тетяна Федорівна)