До першої річниці звільнення українських територій від російської окупації #МістаГероїв

Річниця початку визволення українських територій – це свідчення вражаючих успіхів наших сил оборони в бою зі значно переважаючим та добре озброєним противником, безпрецедентної сили духу Українського народу, його стійкості, сміливості, єдності у боротьбі з підступним ворогом.

Оборона нашої дкржави тривала на багатьох напрямках. Героїчна оборона на Харківщині і на Донбасі, на Півдні, на землі і на морі дала можливість Силам оборони і безпеки України діяти на Півночі. Битви на Півночі та звільнення північних регіонів – це частина загальної оборонної операції України, і героїзм та стійкість кожного нашого воїна стали частиною оборонного успіху України навесні 2022 року на Півночі держави.

Саме в Україні була знищена давня світова ілюзія про росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

Цивілізований світ впевнено став на бік України. Про це свідчить потужна підтримка України міжнародним співтовариством, а також визнання міжнародною спільнотою того факту, що сьогодні Україна стоїть на захисті єдиної, демократичної Європи, основоположних цінностей цивілізованого світу.

Необхідні спільні зусилля України і цивілізованого світу щодо міжнародного засудження організаторів і виконавців злочинів проти людяності, належна правова та політична оцінка дій країни-агресора російської федерації.