Інтернет-акція на захист української мови

 

В рамках проведення тижня суспільно-гуманітарних дисциплін 21.12 була проведена  інтернет-акція на захист української мови.

Змінюється навколишній світ і ми, а разом з тим наші думки і світогляд. Змінилася й українська мова. Усім відомо, що будь-яка з живих мов майже вся складається з давніх і пізніх лексичних запозичень. Мови взаємодіють у часі і просторі. А оскільки вони змішуються і впливають одна на одну, то важко розмовляти чистою українською мовою. Але чи збагачує нашу мову такий розвиток? А може це просто засмічення?

А разом з тим із кардинальними змінами суспільства до наших з вами власних словників непомітно і поступово закрадаються слова з інших мов. І кількість їх зростає з року в рік на цілий окремий словник. Звичайно, якщо є необхідність назвати нові предмети, процеси і поняття, такі запозичення частково виправдані. Та часто “перегинають палицю”. Мовознавці довели, що 90% ми розмовляємо іншомовними словами. Тому не просто з′явився словник українських відповідників.

Не відомо, що в більшій мірі робить це можливим: чи то мода на іноземні слова і престиж англійської, чи демонстрація освіченості і неординарності, чи умови існування рідної української. Якою буде мова через  50 років?

Отже , Ви вважаєте , що українська мова потребує захисту ? Тоді приєднуйтесь до інтернет-акції на захист української мови !!