Автентична українська кухня

У    Вищому професійному училищі суднобудування м. Миколаєва 04 квітня 2024 року  відбувся майстер-клас  від методичної комісії професій ресторанного сервісу  на тему «Автентична українська кухня».

Майстри виробничого навчання Гой Катерина Леонтіївна, Озерова Оксана Олександрівна та Щербакова Оксана Олександрівна  ознайомили здобувачів освіти  з  особливостями автентичної української  кухні, традиціями, різноманітністю страв зі своїм неповторним смаком та особливостями приготування. Це національна кухня, яка відображає багату історію та культуру українського народу.

Наші майстри приготували страву автентичної української кухні «Молода картопля з маком та шкварками», показали  особливості приготування  та правила подачі страви, що найчастіше готували на Вінниччині та Хмельниччині. На  зимові свята в цю страву додавали розтертий мак до товченої картоплі, влітку — до молодої відвареної. Що дрібнішою буде ваша картопля, то привабливішою та смачнішою буде  ця страва.

Метою майстер-класу було ознайомити здобувачів освіти з автентичними українськими стравами, культурою їх приготування та споживання.