Конференція «Співпраця колективу училища з провідними підприємствами міста – запорука якісної підготовки кваліфікованих робітників»

В сучасних умовах професійне навчання та виробництво є основою системи формування й розвитку професійних та виробничих навиків на підприємстві; дієвим засобом професійного і кар’єрного зростання працівників. Проблема сьогодення – підготовка конкурентоспроможних фахівців, забезпечення їх високого професійного рівня та мобільності, створення умов для максимального розкриття талантів і творчого потенціалу робітників.

Соціальне партнерство між училищем та підприємствами – це довіра, впевненість у завтрашньому дні, це професійні висококваліфіковані робітничі кадри. Активне залучення соціальних партнерів до усіх складових діяльності навчального закладу – від управління, розробки навчально-програмної документації до практичного навчання – є одним із пріоритетів роботи ПТНЗ. Саме налагодження конструктивного, взаємовигідного партнерства з роботодавцями, що дозволить залучити додаткові ресурси для розвитку освітнього закладу, – мета науково-практичної конференції «Співпраця колективу училища з провідними підприємствами міста – запорука якісної підготовки кваліфікованих робітників», яка відбулася 10 червня 2015 року у Вищому професійному училищі суднобудування м. Миколаєва та до участі у якій долучилися представники департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області, ТОВ «Сервісний центр «Металург», ТОВ «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера», ТОВ «ЗАВОД ОКЕАН», ДП «Будкомплект» ПАТ БФ «Будкопмлект», ТОВ «Будівельна компанія «ГОСТ», директори кафе «Ідилія» та «Аметист».

За результатами заходу представники підприємств внесли низку пропозицій щодо покращення співпраці з навчальним закладом, зокрема, адміністрація ТОВ «МСП Ніка-Тера» запропонували створити кадровий резерв з учнів, що проходили виробничу практику на підприємстві, мета якого – їх працевлаштування; представник ООО «Сервісний центр «Металург» повідомив про необхідність внесення змін до програми виробничого навчання й виробничої практики щодо вивчення новітнього обладнання підприємств, на яких учні училища проходять виробничу практику.