День цивільного захисту у Вищому професійному училищі суднобудування

День цивільного захисту у Вищому професійному училищі суднобудування

     З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій катастроф, вибухів і великих пожеж передбачене навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. Практична підготовка  учнів в закладах освіти здійснюється у формі щорічного проведення «Дня цивільної оборони» («Дня цивільного захисту»), під час якого проводиться комплексне об’єктове тренування.

У нашому училищі День цивільного захисту проводився 22 квітня 2016 року. В комплекс заходів входили евакуація, загальноучилищний урок з цивільного захисту та воєнізована естафета.

В училищі було знайдено «вибуховий пристрій». Штаб ЦЗ на чолі з директором училища на екстренній нараді обговорив план дій, після чого проведена евакуація учнів, педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу навчального закладу.

За умовами тренування одна особа «постраждала». Медична сестра разом із санітарною дружиною надавала їй першу медичну допомогу.

Після евакуації всі учні ознайомились з інформацією про дії населення під час виникнення надзвичайних ситуацій та навчилися надавати першу медичну допомогу при кровотечах.

Останнім етапом Дня цивільного захисту стала воєнізована естафета, в якій взяли участь учні 121, 131 та 171 груп. За підсумками естафети перше місце посіла команда 131 групи, друге – 121, третє – 171 група.